Kredi Kartları Neden ve Nasıl Kullanılır?

Kredi kartını Kullanma Sanatı ☺
Kredi kartı nedir ? ne işe yarar ? nereden çktı bu kartlar ? Neden bir dönem hayatımızı altüst etti ? Gibi sorular uzun zamandır merak ettiğim bir konuydu. 
Kredi kartı ve banka kartları aslında ticari amaçla ekonominin, kayıt altına alınması ve vergi yani kaybın önlenmesine yönelik bir çalışma olması açısından önem arz etmektedir. 


       Kredi kartları


Ülkemizde ilk yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde, bir çok avantaj sağladığı, gıda, giyim, elektronik gibi pek çok alanda kullanımı sağlanmıştır. Hatırlarsınız belki o dönem gıda da bile taksit yapılıyordu. 
Giderek yaygınlaşmış tam da ekonominin rahatladığı söylendiği dönemde batık krediler dönemine geçilmişti. 
Aslında bir taksitli alışveriş için bence uygun en azından eskisi gibi senet vs gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Alışverişinizi yaptıktan sonra mağzayla hiçbir bağlantınız kalmıyor. Doğrudan bankaya karşı sorumlu oluyorsunuz. 
Kredi kartı mağdem kayıt dışı ekonomiyi önlemek için var o zaman bence insanlar banka kartlarına yönlendirilmeli. Bu durum taksit olayını biraz zorlaştırsa da düşük faizli kredi altarnatif olabilir. 
Bir de kredi kartı limitleri sorun oluşturmakta. şu anki yasaya göre gelirinizin 3 katına kadar limit veriliyor. Bu da şu demek oluyor siz asgari ücret alıyor iseniz 4500 TL ye kadar limitiniz olabilir. 
Düşünsenize ne kadar cazip değil mi ? Hayalini kurduğunuz telefon bilgisayar ya da kıyafeti alabileceksiniz. 
İşte sorunda burada başlıyor nasıl ödeneceğini bilmeden yapılan bu harcamalar ay sonun da bize yüklü faturalar olarak dönüyor ve sonuç krize dönüşüyor. 

Sonuç olarak gelirimiz belli ise ve harcamalarımız da buna göre olmalı. Hepimiz insanız bir şeylerden faydalanmak güzel şeylere sahip olmak isteriz, ancak hesabımızı bilmeli zor günlerimizide düşünmeliyiz. 

Mutlu günler dileğiyle......

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.