ÖLMEDEN ÖNCE İZLENMESİ GEREKEN 10 FİLM....

Merhabalar

İşte sizlere izlenmesi gerektiğini düşündüğüm 10 film önerim.




Dr. Strangelove - Dr. Garip aşk

İmdb :   8,5 / 10

Dr. Garipaşk, Stanley Kubrick'in 1964 tarihli politik hiciv türünde filmi. Peter George'un "Kırmızı Alarm" isimli romanından uyarlanmıştır.






Green Mıle  - Yeşil Yol

İmdb :  8,5 / 10

Yeşil Yol 1999 yapımı dram filmidir. Yönetmeni ve senaristi Frank Darabont'tur. Film Stephen King'in romanından uyarlanmıştır.





A Beutıful Mınd - Akıl Oyunları

Imdb : 8,2 / 10

Akıl Oyunları, Nobel ödüllü Amerikalı matematikçi John Nash'in hayat hikâyesini anlatan, yönetmenliğini Ron Howard'ın yaptığı 2001 yapımı biyografik dram filmi.






 Pirates of Caribbean - Karayip Korsanları - Siyah İncinin Laneti

İmdb : 8,0 / 10

Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti, Johnny Depp, Orlando Bloom ve de Keira Knightley'in başrollerini paylaştığı Walt Disney yapımı macera filmi. Seri halinde devam eden filmin ilkidir. 





Iron Man - Demir Adam

İmdb:     7.9 / 10

Iron Man, 2008 yapımı, Marvel Comics Şirketi’nin yayınladığı Demir Adam isimli çizgi romanın beyazperde uyarlaması olan film. Robert Downey Jr. filmin kahramanı Demir Adam'ı canlandırıyor.






Transformers

İmdb : 7.1 / 10

Transformers, aynı adlı çizgi dizisinden uyarlanan yönetmenliğini Michael Bay'in yaptığı, Shia LaBeouf ve Megan Fox'un başrollerini paylaştıkları aksiyon filmi. Steven Spielberg film'in yardımcı yapımcısıdır.




Joson Bourne

İmdb : 6.7 / 10

Jason Bourne, Paul Greengrass'ın yönettiği senaryosunu Greengrass, Matt Damon ve Christopher Rouse'un yazdığı 2016 Amerikan yapımı aksiyon ajan gerilim filmi. 



The Dark Knight Rises - Kara Şovelye yükseliyor

İmdb : 8.5 /  10

Kara Şövalye Yükseliyor, Christopher Nolan'ın yönetmenliğini üstlendiği, 2012 yapımı süper kahraman filmi. Filmin senaryosu, kardeşi Jonathan Nolan ve David S. Goyer tarafından yazılmıştır.




Hızlı ve öfkeli 7

İmdb : 7.2 / 10

Hızlı ve Öfkeli 7, 2015 yılında vizyona giren Amerikan aksiyon filmi. Hızlı ve Öfkeli film serisinin yedinci bölümüdür. Filmin yazarı Chris Morgan'dır ve yönetmen koltuğunda James Wan vardır. 



Yenilmezler

İmdb : 8.1 /10

Yenilmezler, bazı ülkelerde Avengers Assemble olarak da bilinmektedir. Marvel Studios tarafından üretilen ve Marvel Comics'in süper kahraman ekibidir. Dağıtımını Wss Whedon yazıp yönetmiştir. 




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.